motor kleding

Waarom heb je motor kleding nodig?

Je bent verplicht om beschermende kleding te dragen als je motor rijdt. En je hebt natuurlijk ook een geldig motorrijbewijs (rijbewijs A) en een helm nodig als je een motor wilt besturen. Beschermende kleding is vooral belangrijk om jezelf en anderen te beschermen, maar ook om ongelukken te voorkomen. En dan zijn er nog tig redenen te verzinnen waarom je motor kleding nodig hebt. In onze blog leggen we het belang van motorkleding uit.

Bescherm jezelf tegen impact

Er is altijd een kans dat je betrokken raakt bij een ongeval of dat je met de motor valt. Je bent immers ook iets kwetsbaarder op een tweewieler dan als je in de auto zit. Je moet jezelf dus ook goed beschermen, want met een goede bescherming kun je de impact verzachten. Daarom is het heel belangrijk dat je een goede helm draagt, maar dus ook beschermende kleding, zoals een goede jas, broek, handschoenen en laarzen. Door jezelf te beschermen kun je lelijker verwondingen, zoals schaafwonden, snijwonden en blauwe plekken voorkomen. Je kunt zelfs voorkomen dat je botbreuken en brandwonden oploopt. Het is dan wel cruciaal dat je kiest voor motor kleding met CE-gecertificeerde protectoren.

Het is ook cruciaal dat je wel kleding in de juiste maten koopt, zodat de motor kleding lekker zit en het lichaam ook voldoende beschermt. In de basis mogen de kledingstukken niet te strak, maar ook niet te los zitten. Het advies is dan ook om de kleding te passen voordat je het bestelt. Of bestel het bij een webshop waar je ook kleding mag retourneren als het toch niet de juiste maat is.

Motor kleding met reflectoren

We blijven even bij het kopje veiligheid, want het is van belang dat je kiest voor motor kleding met reflectoren. Of kies juist voor kleding in een felle kleur. Het gaat erom dat je voor andere weggebruikers goed zichtbaar bent, want dan kun je lelijke ongevallen voorkomen. Zeker als je door de regen rijdt of ‘s avonds of ‘s nachts met je motor op pad gaat.

Het biedt bescherming tegen weersomstandigheden

In een auto zit je veilig en droog, maar op een motor wordt je sneller blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Wind, regen, hitte en kou kunnen al snel roet in het eten gooien als je lekker wilt toeren. Met de juiste motor kleding hoeft dat geen probleem te zijn, want de kledingstukken zijn ervoor gemaakt dat ze de motorrijder beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Motorjassen, een van de belangrijkste kledingstukken van je outfit, zijn erop gemaakt dat ze de rijder beschermen tegen weer en wind. Ook hogere laarzen die je voeten en benen goed omsluiten zorgen ervoor dat je geen natte voeten krijgt en met goede handschoenen voorkom je dat je koude handen krijgt.

Motor kleding tegen insecten

Als je zonder handschoenen op een motor rijdt, kun je last krijgen van bezoek. In de vorm van insecten die op je handen landen en je kunnen bijten of prikken. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want een beet of een steek is niet alleen vervelend, maar je kan er ook een reflexbeweging door maken. Met alle gevolgen van dien. Daarom heb je goede motorhandschoenen nodig, die je niet alleen beschermen tegen het weer, maar ook tegen de insecten die je onderweg geheid gaat tegenkomen. Handschoenen mogen zeker niet bij het kiezen van je motor kleding ontbreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *