keuken

Waarom een Duitse keuken kopen?

Je wil een nieuwe keuken kopen en nu heb je wel het één en ander gehoord over de Duitse keuken. Waarom is een Duitse keuken zo speciaal en waarom zou je die juist moeten kopen? Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom een keuken bij de oosterburen kopen een goed idee is en in onze blog vertellen we welke redenen dat zijn.

Duitse keuken is goedkoper

De voornaamste reden om een Duitse keuken te kopen is vanwege het feit dat die keukens goedkoper zijn. En dat heeft meerdere redenen. De eerste reden is dat Duitsland gewoon simpelweg vele malen groter is dan Nederland. Met als gevolg dat er meer wordt geproduceerd en bij een hogere productie worden de productiekosten automatisch lager. Daarom zijn bepaalde Nederlandse winkels ook goedkoper, omdat ze bijvoorbeeld veel grootschaliger inkopen dan de concurrent. Met wel de kanttekening dat er vaak transportkosten zijn die in de prijs worden verwerkt. Transportkosten in Duitsland zijn nihil, omdat er simpelweg veel minder transport nodig is. Vrijwel alles wordt ook in Duitsland en dus lokaal gefabriceerd.

Een andere reden dat de Duitse keuken goedkoper is, heeft te maken met het feit dat winkels en webshops minder aandacht besteden aan de presentatie. Het zijn nuchtere mensen die het liever clean en simpel houden. In Nederland zien we steeds meer winkels veranderen in ware experience centers die de consument een unieke ervaring wil bezorgen. In Duitsland is het gewoon recht door zee, what you see is what you get en gaat het om de knaken. Niet om hoe mooi of luxueus de showroom is.

Duitse verkopers zijn meer adviseurs

Het is een frustratie van veel consumenten die in Nederland een keuken gaan kopen. Je bent nog niet binnen of de verkoper hijgt al in je nek. Overdreven vriendelijk en alsof het direct je beste vriend is die je nog net om de nek springt en drie smakken op je wang geeft. Het is de bekende truc om je op je gemak te laten voelen en om het idee te wekken dat je bij hem of haar de beste deal kunt scoren. Maar niets is minder waar. Ze zijn er om zoveel mogelijk geld uit je zak te kloppen. Dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar de meeste verkopers werken op provisiebasis. Dus hoe meer ze verkopen, des te meer geld ze verdienen.

In Duitsland werkt dat totaal anders. De verkoper van een Duitse keuken is dan ook meer een adviseur dan een verkoper. Straight to the point, no nonsense en duidelijk in hoeveel het allemaal kost. Dat klinkt niet echt klantvriendelijk, maar ze zijn dat wel. Ze zullen je nooit dwingen om iets te kopen of je verleiden met trucs door bijvoorbeeld te zeggen dat de offerte die je krijgt slechts tot de drempel geldig is. Trucs die in Nederland wel meer dan eens worden toegepast om consumenten onder druk te zetten. Dat winkelt toch een stuk prettiger en je weet zeker dat je een goede deal kunt sluiten. Als je toch meer waarde hecht aan die luxueuze kop koffie, die overdreven vriendelijkheid en wat meer wil betalen voor je keuken, dan kun je het beste in Nederland blijven winkelen.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens rechte keuken

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *